Varenummer (SKU): 52120-2-1 Kategorier: ,

TERRA D’ALIGI – Tatone – Montepulciano d’Abruzzo

189,00 DKK

Montepulciano d’Abruzzo er den eneste officielle rødvinsdrue i Abruzzo. Det er netop dette som gør vinområdet så unik. Det viser nemlig hvor stor indflydelse, jordbund, sol, varme, vind og ikke mennesker har på smagen af en flaske vin. Selvom Montepulciano er en relativ nem drue at arbejde med, findes der virkelig mange dårlige eksempler lavet på netop Montepulciano druen. Vi har boet i området i 2 år og  vi kender de gode vinproducenter. Terra d’Aligi er absolut en af dem.

Smagsnoter:

Denne vin har lagret 12 måneder på store slovenske fade, hvilket giver vinen et behageligt hint af fadlagring. Duften er intens med modne, lidt sødlige bær. Du vil opleve en fyldig, men blød frugt smag, som afsluttes i en harmonisk og behagelig tør eftersmag. Strukturen i vinen opleves harmonisk og smagen er varm, fyldig og rig.

Velegnet til:

En god middagsvin, som favner alle typer af kød. I Abruzzo spiser man meget lam, hertil er vinen perfekt og i sit helt rette element.

Terra d’Aligi Montepulciano d’Abruzzo

Abruzzo er beliggende midt i Italien. Regionen grænser op til Lazio mod vest. Det er Italiens mest bjergrige region. I Abruzzo finder du Appenninernes 2 højeste bjerge, nemlig Grand Sasso og Maiella.

Vi har vores rødder i Abruzzo. Lidenskabens og kærlighedens land, hvor oldtidskulturen stadig sætter sit præg på mennesker og dyr. Hyrderne var de første til at betræde dette prægtige landområde. Deres stier kan stadig ses og de benyttes forsat af fårehyrder, som passer sine horder i Abruzzo i sommervarmen og driver dem mod syd når vinteren nærmer sig. Blot 50 km fra Adriaterhavets kyst troner Maiella bjergmassivet med sine 2700 meter. Det bjergrige landskab mellem kyst og bjergtinde er kuperet og smukt. Naturen har skabt de mest vidunderlige landskabssætninger, som alle bør opleve. Faktisk ligger dette prægtige område kun 2 timers kørsel øst for Rom.

Terra d’Aligi Montepulciano d’Abruzzo er indbegrebet af kærlighed og kulturarv. Kærlighed til landskabet og det spektakulære landskab med Appenninerne på den eneside og Adriaterhavet på den anden side. Jo, i Abruzzo kan man noget og man kender sin arv. Terra d’Aligi udtrykker denne kærlighed og kulturarv. Vinene laves med største respekt for omgivelserne og i harmoni med naturen.

Terra d’Aligi ligge ved den lille landsby Atessa. Det er den sydlige del af Abruzzo og hører under Chieti provinsen. Det er Spinelli-klanen som ejer vingården og har gjort det i generationer. Spinelli beskrives som en familie med fødderne solidt placeret i jorden og med stor kærlighed og respekt for området og naturen. Familien har dyrket vin i mange generation og er i dag en af de førende producenter i Chieti regionen.

Vinen har alle en historie og mange af dem har modtaget fornemme priser for kvaliteten og det originale. I Abruzzo har man kun 1 officiel rødvinsdrue. Den hedder Montepulciano d’Abruzzo. Det er utroligt spændende at udforske og opleve, hvor forskelligt vinene kan blive, selvom det er lavet på den samme drue men af forskellige vingårde.