Okseculotte ca. 2 kg

895,00 DKK

En Culotte steg har altid været en stor favorit her i landet, både sommer og vinter, i ovnen eller på grillen. Alt afhængig af årstiden, så er det nok det tilbehør man vælger, der får Culotten til at være en sommer eller vinter ret.

Pris er pr 2 kg steg

I Danmark er vi rigtigt glade for oksekød i mange forskellige varianter, og der er da ikke noget der smage så godt som et veltilberedt stykke kød, uanset om det er sker i ovne, på panden eller grillen. Oksekød er faktisk ikke det man bruger mest af i Italien. Udskæringerne også meget forskellige fra dem vi kender i Danmark. Oksen bliver parteret i mange flere stykker i Italien, hvor største delen bruges til gryderetter og bøffer.

Sydfyn har vi de optimale betingelser for at producerer det lækreste og saftigste kød. Det skyldes hovedsagelig klimaet på Sydfyn som er mildt og fugtigt. På Sydfyn er klimaet i høj grad påvirket af Storebælt. Storebælt sikre at temperaturen i landområderne omkring vandet aldrig bliver ekstremt koldt eller varmt. Det giver et frodigt landskab som dyrene nyder godt af. Sydfyn består af et område på et ca. 15 km bredt bælte langs den sydfynske kyst fra Fåborg til Lundeborg. Sydfyn består også af 55 øer, hvor Thurø og Tåsinge er de 2 største. Via Tåsinge er der broforbindelse til Langeland. Svendborg er hovedbyen. Tidligere var Svendborg en central handels og søfartsby. Søfarten består i bedste velgående. Byen er kendt for sine krogede gader og mange listige steder, hvor der serveres en god øl sammen med et skønt lokalt måltid.

Det sydfynske landskab blev skabt hovedsagelig under den sidste istid. Før denne var det blot ét stort landområde. Men da isen trak sig tilbage var sunde, kanaler og bund skabt sammen med et utal af små øer. Øer som stadig den dag i dag præger det sydfynske landskab. Men også et landskab som er frodigt og grønt. Her nyder kvæg det saftige og sprøde græs, og giver dermed den karakteristiske smag af Sydfyn. Vores slagter i Gudme leverer kun det bedste fra Sydfyn.

Hvis du ønsker en god italiensk vin sammen med dit velfærdskød kan du se vores sortiment af gode italienske vine her