Focaccia Brød

Focaccia et perfekt madbrød, som kan varieres i det uendeligt. Man kan vælge at lave det helt simpelt kun med olivenolie og havsalt eller man kan vælge at komme krydderurter på, som jeg har gjort her. Jeg har også før bagt focaccia med fintsnittede løg, hvilket også var rigtig lækkert, da man før en skøn sødme fra de bagte løg. Alternativt kan man også bage brødet med oliven, halverede tomater, e.l. Mulighederne er mange, og brødet kan varieres i det uendelige.

 

Forberedelsestid 30 mim

Tilberedningstid 30 min

Hævetid 4 timer

Samlet tid 5 timer

 

Ingredienser

  • 3,25 dl lunkent vand
  • 0,5 dl olivenolie
  • 10 g gær
  • 500 g tipo 00 mel (oftest forklædt som “Pizzamel” – kan erstattes med almindelig hvedemel)
  • 10 g havsalt

Topping

  • Havsalt
  • Olivenolie
  • Krydderurter f.eks. timian eller rosmarin

Udstyr

  • Bradepande ca. 30 x 22 cm

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Hvis du ælter den i hånden skal den æltes godt og grundigt i 10-15 min. til dejen er helt elastisk. Bruger du en røremaskine, skal den køre i ca. 3 min. ved lav hastighed og 6-10 min. ved høj hastighed (til dejen samler sig og slipper bunden) – bemærk at dejen skal være lidt klistret.

 

  1. Lad dejen hæve i skålen med et vådt klæde over sig i ca. 3 timer.

  2. Når dejen har hævet i ca. 3 timer, smør da en bradepande med olivenolie (eller kom et stykke bagepapir i), hæld dejen over i og tryk den ud med fingrene så den fylder det meste af bradepanden.

  3. Hæld derefter noget god olivenolie udover, drys med masser af havsalt, og hvis du vil ha’ krydderurter på, skal de også plukkes og drysses over nu.

  4. Tryk derefter krydderurter og salt godt ned i dejen med fingrene.

  5. Lad derefter dejen hæve yderligere i ca. 1-2 timer i bradepanden.

  6. Bag focacciaen i 20-30 min. ved 220 grader i ovnen.

  7. Tag brødet ud og lad det køle af når det er bagt færdigt.

  8. Vend brødet ud af bradepanden og server det enten som et helt brød man kan sidde og brække stykker af, eller skåret i passende stykker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.