Lasagne – Emilia Romagna. 4 pers.

Du skal bruge følgenden ingredienser:

Lasagneplader

1 fl. Passata

1 ds. flåede tomater

2 ps. ostesauce

400g hakket oksekøb

1 løg

2-3 fed hvidløg

1 Mozzarella

Gulerødder

Bladselleri

* mælk

* smør

* salt

* peber

*Disse ingredienser indgår ikke i måltidskassen

Sådan Gør du:

Smør et ovnfast fad med olie eller smør, og tænd ovnen på 180 gr. Hak hvidløg, løg, selleri og riv gulerødderne.

Hakkekødet steges på en tør pande og sættes til side, det tager ca. 7-8 min.
I en gryde eller på en pande varmer du lidt olie og tilsætter hvidløg og lader det tage lidt farve. Herefter tilsætter du hakkekødet, tomaterne, passata, gulerødder, bladselleri og lader det simre lidt inden du smager til med salt og peber.

I en gryde ved siden af tilbereder du ostesaucen: Pisk 350 – 400 ml kold mælk og 25 gr. smør eller margarine sammen med posens indhold. Bring det til kogepunktet under omrøring. Kog videre i ca. 4 -5 min. ved lav varme og konstant omrøring.

Når saucen er færdig, tilsætter du kødblandingen og rører så det bliver godt fordelt. Nu samler du lasagnen – læg et lag sauce i fadet, derefter lasagneplader og forsæt med at bygge op, slut af med sauce. Riv eller skær mozzarella i mindre stykker og fordel det henover så det dækker saucen, efter ca. 25 min. drysser du de stegte championer over og bager så lasagnen færdig i yderlig ca. 10 min.

 

Samlet estimeret tidsforbrug:
Forberedelsestid: ca. 20 min
Tilberedningstid: ca. 35 min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.